Clubrit Vecors Frankrijk

 

Zaterdag 5 september

Om 9.30 uur vertrokken uit Leiden. Over de snelweg naar Sarrequemine gereden, we hadden eerst nog een feest van de oom van Pascal.

Zondag 6 september

Om 9.15 vertrokken om nog 650 km. binnendoor te rijden. Vlak bij het dorp zagen we ineens in de verte een bekende helm rijden, het was Koos R. Met hem het laatste stukje binnendoor gereden. Om 19:00 uur aangekomen bij hotel Le Marronier in Vercors. De rest zat al lekker op het terras met een biertje, dus wij ook maar!

Maandag 7 september

Vandaag de eerste rit gereden, het weer is prachtig mooi, ongeveer 27 graden! We kozen voor de colletjes, een lange maar mooie rit. Chris stopt niet veel dus er maar achteraan, er lag veel grind dat hield wel op maar mocht de pret niet drukken. Cora heeft een mooie wandeling in de omgeving gemaakt, 's Avonds lekker gegeten en gedronken en daarna moe maar voldaan naar bed!

Dinsdag 8 september

Vandaag de kortste route gereden omdat we op tijd terug wilden zijn om te kunnen zwemmen. Cora ging achterop maar wilde wat vaker stoppen en Chris mocht niet zo hard. In 2 groepen gereden; een langzame en een snelle, toch kwamen we elkaar steeds tegen. Om 4 uur terug en snel de zwemspullen aan en op naar het zwembad. Het water was wel koud, hé Nico?!

Woensdag 9 september

Vroeg opgestaan want we hadden een lange route te gaan. Om 9 uur vertrokken we richting Alpe d'Huez. Het weer was weer mooi en dus waren er ook veel fietsers. In een bocht zijn we op de foto gezet door een fotograaf; deze hebben we later in het hotel via internet bekeken. Erg leuk!
Marion en Cora hebben lekker gewandeld.

Donderdag 10 september

Vandaag wel de mooiste route gereden door kloven en langs afgronden. Gezien de hoogtevrees van Marion was het voor haar iets minder leuk. We zijn bij een brug gestopt waar je kan bungeejumpen. Deze was erg hoog en als er een auto overheen reed, voelde je de brug bewegen. We gingen er dus maar snel vanaf en reden verder onderwijl genietend van het prachtige uizicht! Het was prachtig alleen weer veel grind op de weg, dus was het uitkijken geblazen.
Cora en Jan hebben heerlijk gewandeld, intussen is Cora erg bekend met het gebied rond het hotel. Het was alweer de laatste rit, helaas. Terug in het hotel met zijn allen een lekkere Pastis genomen.

Vrijdag 11 september

Het laatste ontbijt in 'ons' hotel, de spullen opgepakt en afscheid van iedereen genomen waarna we met weemoed vertrokken. Chris en Cora gingen met auto en aanhanger terug. Nico en Marion gingen samen op de motor verder Frankrijk in voor een weekje vakantie. De rest ging via een tussenstop in Gerardmer naar huis. Na een lange rit binnendoor met als toegift een geitenpad (dankzij Theo's Garmin) dan toch in Gerardmer aangekomen en een holel opgezocht. Na een lekkere pizza moe naar bed.

Zaterdag 12 september

Via de snelweg het laatste stuk naar huis gereden en om 15:15 uur waren we dan thuis. Het was een onvergetelijke rit, dankzij het mooie weer, het fantastische hotel, het vriendelijke personeel (ALICE), de mooie routes en het goede gezelschap; Nico en Marion, Pascal en ondergetekende, Ellen, Theo Jan P en Koos R. Nico bedankt voor het organiseren van deze rit en op naar volgend jaar!

Ilonca