Paasweekend 2016 op Camping du Chateau in de Vogezen bij Debby, Bart en Caroline

Paasweekend naar de Vogezen

Op Goede Vrijdag zijn we om 09.00 uur gaan rijden richting de Vogezen. Niet echt een gezellige rit. Het heeft alleen maar geregend en door de files hebben we er 2 uur langer over gedaan dan gepland. Maar eenmaal aangekomen bij het gezellige Chateau van de Bemmeltjes, genietend van een bakkie bij het haarvuurd, was dat snel vergeten.

Aangezien dit weekend de skigebieden in de Vogezen nog geopend waren, hebben we besloten om dit keer niet de motor, maar de skies mee te nemen. En dat was een goede keus. Zaterdagochtend was het droog en al snel kwam de zon door. Marijke en Herman gingen op zoek naar een mooi vis stekkie. Chris, Koos, Hennie, Hilde, Debby en ik gingen op zoek naar mooie pistes. En die hebben we gevonden in het skigebied La Bresse. Dat is een half uurtje rijden vanaf de camping.

Na deze zonovergoten dag hebben we op de camping heerlijk genoten van een barbecue die verzorgd werd door Bart en Caroline. Daarna nog wat nagepraat bij het kampvuur.

Die nacht is het vreselijk gaan stormen en regenen. Maar we hadden afgesproken om niet te vroeg op te staan en daarna lekker uitgebreid van het paasontbijt te gaan genieten. Aangezien ik tijdens de bingo het ontbijtje van Marijke heb gewonnen leek het haar een leuk idee om dat dit weekend tot uitvoering te brengen. Nou dat was super. Verse aardbeien en blauwe bessen, konijnenbroodjes, scones, allerlei lekkers om erop te doen en natuurlijk 2 flessen bubbels. Geweldig Marijke, nogmaals bedankt.

Na het ontbijt zijn Marijke en Hilde gaan hardlopen. Hennie en ik zijn onder leiding van Caroline een hele leuke natuurwandeling gaan maken. Nou ja, het was eigenlijk meer klimmen.

 

Na deze klimpartij bereikten we een mooie waterval waarna we het rotspad weer verder beklommen. Onderweg kwamen we langs een vijver die vol zat met kikkers. Ze hadden duidelijk de lente al in hun kop.

Na het bewonderen van de kikkers weer verder gelopen naar de uitkijktoren. Dit was tenslotte ons doel. Poe, hij was toch wel hoog en hij bewoog bij het traplopen. Maar onze inspanningen werden beloond met een mooi uitzicht over Gerardmer.

Marijke en Herman hebben nog een poging gedaan om iets te vangen die dag. En Chris, Koos en Bart hebben het bos onveilig gemaakt met de quads.

'S Avonds hebben we heerlijk bij een Italiaans restaurant in Gerardmer gegeten om daarna het dessert in een coctailbar te nuttigen. Sommigen gingen voor een gewone koffie met een bolletje ijs of een cappuccino. Maar de rest ging toch wel voor iets "groters". Hilde had rum met een beetje warme chocolademelk, Koos een "klein" bananensplitje, Herman had weer een ander ijsje, Bart en Chris gingen voor een Whisky met een klein beetje koffie en Marijke en Cora gingen voor een "coctailtje".

Hier hadden we echt wel een beetje hulp bij nodig......

Al met al was het weer een super geslaagd weekend en op de terugreis waren er totaal geen files, dus lekker snel thuis.

Cora